Vložil lolek, 29. Prosinec 2011 - 4:39
  • cit.„…když se nevytváří adekvátní prostředky na dlouhodobou údržbu pro zateplení,výměnu výtahu, apod…“
    • v tomto vlákně jsou různé proklamace jako třeba, že se Výbor „stará o několika miliónové majetky“ – podle mne je to POPULISMUS. V hodně SVJ je i z čistě z technického hlediska nutná spolupráce s externí firmou (Správcem) který uvedené činnosti zpracovává např. dle mandátní smlouvy. Činnost výboru pak spočívá v jediném – v podepisování faktur a ve vymýšlení jak se nemuset zeptat Shromáždění na souhlas se záměrem – případně jak převálcovat oponenty. Někdy mi to připadá, že ti co se do Výboru nechají zvolit pak následně považují celý majetek Společenství za svůj. To jasně plyne z obstrukcí, které vytváří např. pro kontrolu hospodaření
    • a následně pak vymýšlí jak málo jsou ohodnoceni. „Odměna“ musí být adekvátní činnosti nebo odpovědnosti, kterou Výbor pro SVJ vytváří. Ovšem to vyžaduje provedení ekonomické analýzy – tu ale nikdo z davu na Shromáždění nemá, a ani ji neprovádí. To je to „politikum“ které pak drží u malé lokální moci lidi, proti kterým se tady – na PortalSVJ – hledají argumenty.

  • cit.„…když se nevytváří adekvátní prostředky na dlouhodobou údržbu…“
    • …pak je nepochybné, že Výbor který by měl tuto analýzu udělat NEBO pakliže na ni mentálně nemá – měl by ji zadat ke zpracování externí firmě a NEVYTVÁŘÍ jak popisujete ADEKVÁTNÍ PROSTŘEDKY – pak nezbývá než přesvědčovat SVÉ spoluvlastníky o vadném stavu věcí – se snahou se Výboru zbavit… nebo byt prodat. To je ale hloupá rada – ode mne, že? Prodat byt… jako by snad existovala nějaká optimistícký-předpoklad, že to někde bude lepší. Tss..

  • nebylo je možné zadat zdejší „mínusování“ na zakázku studentům?

lolek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.