Vložil lake, 27. Říjen 2011 - 22:55

Lolek napsal: "na Shromáždění se možnost „HLASovat“ posuzuje podle ZoVB a nikoli podle ObčZ."
Lolek se plete. Oprávnění konkrétní osoby hlasovat na shromáždění "za jednotku" se posuzuje jedině podle Občanského zákoníku, viz § 3 odst. 1 ZoVB. Hlasuje se pak samozřejmě podle ZoVB.

Lolek napsal: "vlastníkem jednotky může být dle ObčZ více spoluvlastníků tzv. PD-vlastníků nebo SJM-vlastníků. Zmocnit svého separátního zástupce (...) může kterýkoli z nich "
To je další lolkův nesmysl. Menšinový spoluvlastník nemůže NIKDY právoplatně zmocnit jiného, aby hlasoval na shromáždění SVJ jeho jménem, neboť on sám hlasovací právo nemá. Přenést na jiného nelze více práv, než má dotyčná osoba sama.

Lolek napsal: "Vyloučíme ho. ... „vyloučení“ znamená, že pro konkrétní hlasování se automaticky sníží o % BJ kterou představují tito PD-vlastníci – %-usnášeníschopnosti. Je to jako by nebyli vůbec přítomni (ani jeden z nich)"
To je opět další nesmysl. Takový vlastník jednotky nepochybně je na shromáždění přítomen, nelze jej tedy odnikud vylučovat a vyhánět; pro účely usnášeníschopnosti shromáždění musí být veden mezi přítomnými. Pokud spoluvlastníci této jednotky nejsou schopni vyjádřit jednotně platný hlas, je vlastník přítomen, avšak vykáže se jako "nikoliv-pro".

Čím více podrobností lolek uvádí, tím více mate tazatele.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.