Vložil anon (bez ověření), 21. Červenec 2011 - 12:27

Cituji „A prosím neschovávejte se za proklamaci, že nevíte jak rozhodne soud“.

Samozřejmě že nikdo neví jak soud rozhodne. Celé se to točí jen kolem toho, že na miskách vah jsou dvě ústavní práva:

  1. Právo na soukromí
  2. Právo na ochranu majetku, života a zdraví

A soud (soudce) vždy bude individuálně posuzovat zda je „horší“ někoho natočit kamerou ve výtahu, nebo zda je horší že v domě za poslední rok někdo zničil majetek za statisíce a 3× už slušný obyvatel domu dostal od ožraly přes hubu, nebo nedej bože už dokonce někoho zapíchli.

Jen narážím na to, že ani sám ten úřad nedokáže vysvětlit, od koho chce vlastně těch 100% souhlasů. A pochybuji, že ten úřad jakkoliv kontroluje a ověřuje stálost tohoto souhlasu. Tedy šance, že se SVJ dostane k soudu půl roku po instalaci kamer je víceméně naprosto stejná ať v den instalace „souhlas“ mělo nebo nemělo. Kdykoliv může totiž komukoliv v domě „rupnout v šišce“, souhlas odvolá a ihned podá žalobu. Nebo se nastěhuje nový (pod)nájemník s jiným názorem atd.

A tím se vracím na začátek – kdo chce kamery ať radši ani nepátrá po nějakém potřebném souhlasu, je to totiž vlastně úplně jedno jestli ho má nebo nemá. Žalobu, soudní prohru a odmontování kamer riskuje úplně každé SVJ souhlas-nesouhlas. Tím také odpovídám původnímu tazateli.

Samozřejmě doporučuji akorát zdárně dokončit registraci kamerového systému. Na souhlas kašlete.. Samozřejmě to chce zvážit pravděpodobnost žaloby. Asi je něco jiného instalovat kamery když nesouhlasí 90% lidí a když souhlasí 90% že.. Stálých 100% tak jako tak NEJDE získat viz výše..

Předseda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.