Vložil anon (bez ověření), 11. Červenec 2011 - 18:37

Cituji „Vyvolává to domněnku o neplánovitém hospodaření současného, nebo předchozího „vládce“ společenství a pravděpodobné neschopnosti se s takovým stavem někdy vypořádat“.

Neschopnost lidí přede mnou není neschopnost moje. Představte si naprosto běžnou situaci v SVJ, která vznikla z velkých družstev (naprosto běžný stav ve VĚTŠINĚ SVJ co znám):

  1. Družstvo převede 75% podílů, vznikne SVJ. Typicky cca max. pár let dozadu.
  2. Dům je starý 30 a více let.
  3. Opraveno není NIC, případně maličkosti jako stoupačky v plastu apod.
  4. Z původního družstva „vypadne“ pár stovek tisíc, tedy dejmetomu dvacetina toho co je potřeba na opravy. Schází plácnu 200 tisíc na byt na potřebné opravy.
  5. Stanete se předsedou takového SVJ. Výtah skoro nejezdí, stoupačky praskají, střechou teče, balkony se rozpadají, okny fouká..

A v tuto chvíli chcete někoho (třeba mě) obviňovat za neschopného, protože úspěšně vyřídí úvěr včetně následné kompletní rekonstrukce domu?

Ono je hezké plácat hypotézy, jak potřebné je šetřit a špatné si půjčovat a bla bla. Ale co bylo, to bylo. Každý člen výboru musí vycházet z toho co dostane pod ruku a dle toho jedná. Brečet že někdo posledních 30 let nešetřil nic nevyřeší. A o tom je tato diskuse.

O tom že opravený dům šetří ročně i statisíce a značně snižuje efekt navíc zaplacených úroků se snad ani nebudu znovu vyjadřovat.

Mimochodem já se tu snažím ostatním co zatím bydlí ve zřícenině pomáhat. Kdybyste vy i kdokoliv jiný viděl jak vypadá náš dům, jak funguje a jak to vypadá jinde přestanete plivat ale budete se ptát jak jsme toho dosáhli..

Předseda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.