Vložil anon (bez ověření), 7. Červenec 2011 - 19:15

Opět se vyhýbáte odpovědi. Např. onen uvedený nesmysl cituji znovu „A vlastník jednotky zase nemusí splácet navýšení vyplývající z úvěru, jestliže dá peníze „na dřevo“ předem. O tom se v SVJ nehlasuje, to je fakt vyplývající ze zákona.“ je jen vaše soukromá ničím nepodložená a samozřejmě mylná konstrukce.

Znovu zopakuji – vlastník je dle zákona povinen hradit shromážděním schválené zálohy na správu. A je irelevantní za co se vybrané peníze vydají. To je už věc SVJ jako celku, za co peníze vydá. Samozřejmě správně opět pouze za schválené (stanovami povolené) věci. A úvěr je jen jednou z dlouhé řady nákladů společenství a nevím proč zrovna úvěr by měl mít nějaké „privilegium“ na nějaké „předplácení“. To už by za chvíli mohli chodit vlastníci, že si předplácení např. svůj díl pojištění domu na 5 let dopředu a o to chtějí snížit platbu. Úplně stejný nesmysl jak s tím úvěrem.

Znovu zopakuji svůj postoj – úvěr předem splatit samozřejmě LZE, upozornil jsem jen na komplikace v určitých případech úvěrů, „konfigurací“ úvěrů jsou totiž tisíce. Ale především s předčasným splacením by mělo souhlasit shromáždění a nelze si to vynucovat jen tak na žádost jednoho či dvou vlastníků. Výbor/správce není otrok aby činil to co si někdo jen tak pískne.

Tedy pokud shromáždění předčasné schválení řádně neprobere a nechválí rozhodně na něj nikdo ze zákona NEMÁ NÁROK jak se snažíte tvrdit!

Shromáždění by mělo samozřejmě schválit i znění smluv, které se „předpláceči“ uzavře.

Předseda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.