Vložil lake, 3. Červenec 2011 - 14:24

K soudnímu řešení:
Pokud byste se rozhodl řešit rozpory v SVJ soudně, přijetím usnesení počíná běžet šestiměsíční lhůta. Už jsem ale napsal, že absolutně neplatné usnesení nemá právní účinky. Tedy netřeba rozhodnutí soudu. Na soud byste se mohl obrátit například s žalobou určovací, že nejste povinen hradit opravu balkonů v domě. (Nečekejte ovšem, že by Vám v tomto případě někdo uhradil soudní výlohy a náklady právního zastoupení.)

K odepírání informací o hospodaření s Vaším majetkem:
Podle mne není možné, aby Vám společenství zatajovalo informace o hospodaření. Děje-li se to, přestaňte ihned platit, částky záloh na správu skládejte do notářské úschovy a obraťte se na soud s tím, že jsou porušovbána Vaše ústavou daná práva vlastníka.

K trestně právní odpovědnosti členů výboru:
Jestliže hledáte trestně právní odpovědnost, přečtěte si napřed co je obsahem smlouvy o výkonu funkce (manažerské smlouvy), kterou se společenstvím uzavřel každý z členů výboru. Tato smlouva vyjmenovává povinnosti při správě cizího majetku, jejichž porušení může být kvalifikováno jako trestný čin (i v případě, že nedošlo ke škodě).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.