Vložil lake, 3. Červenec 2011 - 14:26

"Jaká by měla být účast vlastníků na schůzi, aby byla usnášeníschopná?"
Nutná je přítomnost vlastníků jednotek, kteří mají nadpoloviční počet spoluvlastnických podílů.

"Jak se počítají a dokládají nesouhlasné hlasy vlastníků, co se na schůzi nedostaví?"
Nijak.

"Kolik procent vlastníků musí souhlasit s odpojením od centrálního vytápění"
Sto procent. Změna vytápění vyžaduje, aby proběhlo stavební řízení (což nemůže být zahájeno bez souhlasu všech). Viz ustanovení § 103 odst. 1 písm. b) bod 5. stavebního zákona a ustanovení § 77 odst. 5 zák. č. 458/2000 Sb., podle kterého změna způsobu dodávky nebo změna způsobu vytápění může být provedena pouze na základě stavebního řízení se souhlasem orgánů ochrany životního prostředí a v souladu s územní energetickou koncepcí.

"Je vůbec možné, abychom se odpojili od CV, když máme nevyužívané sklepní prostory (prádelna, sušárna a pod.) a tudíž bychom je neohřívali"
Takový rozsáhlý zásah do stavebně technického stavu budovy by vyžadoval zpracovat projekt a předložit jej Stavebnímu úřadu. V projektu by muselo být řešeno jak bude zajištěno dodržení výpočtových vnitřních teplot v prostorech a místnostech budovy. Lze předpokládat, že po zrušení centrálního vytápění nelze výpočtové teploty zajistit.

"Co mám dělat, když se nechci odpojit od CV a nechci si pořizovat vlastní kotel?"
V právním státě by odpověď zněla: nemusíte dělat nic. Bydlíte v řádně zkolaudované budově vybavené funkčním, řádně zkolaudovaným topným systémem a nikdo Vás nemůže od tohoto topného systému bez náhrady odpojit. Bohužel v tomto státě si některé stavební úřady překrucují zákon, porušují ústavu jak je jim libo a tvrdí, že k zahájení stavebního řízení (a k udělení veřejnoprávního souhlasu s odstraněním společného technického zařízení domu) údajně postačuje tříčtvrtinová většina spoluvlastníků tohoto zařízení. Místní Neználci takový protizákonný postup schvalují ...

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.