Vložil Petr Patočka, 23. Červenec 2012 - 19:50

Asi je to změnou teploty.

A to nejzávažnější na konec: vyhláška pojem plýtvání ani nadměrná spotřeba nezná, možná jste si toho nevšiml. To jsou opět jen Vaše argumenty. Vyhláška jen výslovně uvádí i ve Vámi citovaném paragrafu 4 odstavec 4 „Rozdíly v nákladech na vytápění připadající na 1 m2 započitatelné podlahové plochy nesmí překročit u konečných spotřebitelů s měřením či indikací v zúčtovací jednotce hodnotu 40 % oproti průměru zúčtovací jednotky v daném zúčtovacím období. Pokud dojde k překročení přípustných rozdílů, provede vlastník úpravu výpočtové metody uvedené v odstavci 3.“ Vidíte zde někde slova jako plýtvání nebo nadměrná spotřeba?

Co je na tom nepochopitelné? Vidíte tu někde slovo spotřeba??? Ona vyhláška řeší spotřebu??? Od kdy? Já měl za to, že vyhláška řeší náklady. Kdo a kde definuje co je nadměrná spotřeba? Vy? Na základě čeho?

Jinak se budeme muset vrátit na začátek problému a definovat si co je vlastně spotřeba tepla v centrálně vytápěném domě. Jak je měřena? Čemu odpovídá? Jak to, že okrajový byt platí za dvoj až trojnásobnou spotřebu stejně jako středový?

Vyzvat umíte krásně, jen co je pravda.

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.