Vložil lake, 23. Červenec 2012 - 13:19

Pane Stanislave,
podle Vaší pokřivené logiky byste mohl také tvrdit, že neexistuje dodávka pitné vody: všechna dodaná voda přece nakonec skončí jako splašky v čističce.

Nečetl jste vyhlášku, nevíte o čem píšete. Vaše fyzikální cvičení o přenosu tepla nemá žádný právní význam. Vyhláška se vůbec nezabývá otázkou kde dodané teplo nakonec skončí, ale pouze tím na jaký účel bylo konečným spotřebitelem odebráno. Podle toho dělí teplo na teplo použité k vytápění a teplo odebrané k jinému účelu (§ 3 vyhlášky). Přečtěte si ji, má číslo 372/2001 Sb..

Pokud Vám není jasné co je vytápění budovy, odpověď dává zákon č. 406/2000 Sb. a jeho prováděcí vyhláška č. 194/2007 Sb.

Kdybyste si přečetl vyhlášku č. 372/2001 Sb., věděl byste, že hranici 140% stanoví výslovně přímo tato vyhláška, která je celostátně platným právním předpisem. Nejde tedy o žádné "dovozování", jak se mylně domníváte. Přečtěte si tedy napřed vyhlášku, pak o ní můžete vést diskusi.

Mimochodem:
Že i teplo použité k vytápění nakonec ohřeje zemskou atmosféru je triviální skutečnost, neboť i pro tento vesmír platí fyzikální zákony termodynamiky. O tom zde není třeba diskutovat; nejsme na portálu věnovanému termofyzice. Dům není ideální uzavřená soustava.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.