Vložil lake, 22. Červen 2011 - 15:42

A.P. napsal: "... máte představu o tom, kolik taková sranda stojí?"
Já ano. Vám bych doporučil vzít si tužku a papír a počítat.
V domě je 140 bytů, 10 z nich jsou větrači. Každoročně se jim z jejich nákladů ve výši 180% až 350% průměru domu odečítá, aby se dostali na vyhláškou povolených 140%. Ročně jde o ztrátu cca 100000 Kč.
Necháte-li si pořídit 10 termosnímků a dobrozdání soudního znalce o výši ztrát tepla, vyjde vás to na cca 30000 Kč. Výsledek je okamžitě použitelný na shromáždění nebo při soudním projednávání.
I kdyby efekt nastal jen u třetiny plýtvačů, náklady máte doma za první topné období. Stačilo?

A.P. napsal: "Když k tomu dále přidáme fakt, že z jediného zdokumentovaného případu asi nelze dělat všeobecné závěry o nadměrném (pravidelném) plýtvání teplem u konečného spotřebitele, ..."
No jo, pane, ale vy jste si nepřečetl můj příspěvek. Netvrdil jsem, že nákladná termovize bude sloužit k pravidelnému monitorování, to je Váš vlastní výklad. Psal jsem o snímcích digitálním fotoaparátem a o tom, že škvíry pootevřených oken jsou na snímku dobře vidět. Digitální fotoaparát stojí 2000 Kč a pokud jimi vyzbrojíte dva či tři aktivní důchodce, kteří před domem venčí psy a sami šetří teplem (stará škola), přinesou Vám za rok třeba 3000 snímků. Z nich už nějakou statistiku udělat můžete. Nehledě na to, že každý plýtvač se při otevření okna bude se strachem rozhlížet, zda venku zase není ten pán s fotoaparátem ... Přečtěte si můj text ještě jednou, pořádně.

A.P. napsal: "... naprosto nepoužitelné doporučení, které mohl myslet vážně jen člověk, který neví, o čem píše (teoretik)."
Inu, co jsem napsal je - pokud vím - od počátku doby platnosti vyhlášek č. 245/1995 Sb. a 372/2001 Sb. v tomto státě jediný text, který navrhuje konkrétní postup vůči osobám, které vypouštějí teplo přímo do atmosféry. Berte, nebo nechte být. Až Vy taky něco napíšete k věci, začnu Vaše hodnocení brát vážně.

A.P. napsal: "A teď jeden dotaz na závěr: Jak chcete tyto vícenáklady vyúčtovat? "
To si snad děláte srandu. Nebo skutečně nevíte, jak se v SVJ rozhoduje o výdajích a jak se zaúčtuje platba na základě faktury?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.