Vložil lake, 15. Září 2011 - 5:32

Praktik napsal: "Pište si tu své teorie, praxe je naštěstí na většině stavebních úřadů jiná."

Praktik se mýlí, když hovoří o "mých teoriích". Zjevně nečetl úvodní příspěvek tohoto vlákna. Živá judikatura nejsou žádné teorie. To, co nazval "teoriemi" je v souladu s ústavou, zákonem 72/1994 o vlastnictví bytů, se Stavebním zákonem i Správním řádem. Právě takto a ne jinak to formuloval Nejvyšší správní soud v rozsudku 7 As 14/2006 ze dne 22. února 2007. Opačný judikát není znám.

Souhlasím s panem Praktikem, že část úřednictva stavebních úřadů porušuje zákon. Pak vznikají ty předražené kotelny a nehospodárné stavební úpravy jako po másle. Proti svévolnému postupu však existuje účinná obrana nesouhlasících vlastníků, včetně soudní. Každý nechť si střeží svá práva.

Existují samozřejmě i legální nástroje proti svévoli vlastníka, který zneužívá své vlastnické právo na úkor druhých. Buď SVJ, nebo vlastníci jednotek se mohou obrátit na soud, aby nahradil vůli nesouhlasícího vlastníka svým rozhodnutím. Tento rozsudek pak nahradí chybějící podpis na smlouvě, kterou SVJ prokazuje stavebnímu úřadu své právo provést stavbu.

Praktik to vše shrnuje na jednu hromadu jako pejsek s kočičkou, když vařili dort. Pro něj je zbytečné zabývat se právy jednotlivců a ústavou, prostě se to spláchne nějakým protiprávním, absolutně neplatným rozhodnutím ouřadu a jede se dál...

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.