Vložil ZoVB :rozlišení pojmů (bez ověření), 3. Červen 2011 - 0:43

Vyjádření k příspěvku: „Vložil karelh, 31. Květen 2011 – 21:04“

Vážený pane „karelh“,

ve svém příspěvku uvažujete možnost, že vlaststnící jednotek mohou skládat

„příspěvky“.

Vaše úvaha je vedena vadným samovýkladem ustanovení §15 ODST.1 zák. č. 72/1994 Sb. za absence zohlednění ustanovení §15 ODST.2 zák. č. 72/1994 Sb.

Vaše úvaha by byla správná pouze za jednoh jediného předpokladu, a to toho přdpokladu, že vlastnici jednotke „naleznou někoho“, kdo jim bez časového omezení bude za úplatu (měsíční fixní a neměnnou částku) donekonečna udržovat a opravovat společné části domu (bez ohledu na to, jaké faktické náklady budou – třeba za 50 let – vznikat) opravovat a udržovat spol části domu.

Sám musíte uznat, že taková představa je nerozumná, nereálná a naplnění

jejího očekávání je pošetilé.

Ustanovní §15 ODST.1 zák. č. 72/1994 Sb. je nutno vykládat tak,že vlastníci jednotek jsou povinni podílet se ná nákladech (přispívat na náklady)(přispívat ve smyslu PODÍLET SE)

a to formou, že jim budou známy předpokládané náklady v daném zúčtovacím období (budou tedy skládat zůčtovatelné zálohy == ustanovení §15 ODST.2 zák. č. 72/1994 Sb.).


Vlastník jedotky není povinnen skládat žádné „příspěvky“. Pouze zůčtovatelné zálohy, a to pouze tehdy, pokud mu jsou známy zcela konkrétné náklady na „admin. správu, provoz a opravu“ společných část domu.

O těchto nákladech nelze „fakticky“ hlasovat. Hlasování proti „opravě“ můžě kterýkoliv vlastník úspěšně negovat. Oproti tomu hlasování pro „udělení bezdůvodné zakázky“ je pro nehlasující vlastníky nezávazné.


„Příspěvky“ skládali někteří obyvatelé ČR před rokem 1989 jako členové ROH (Revoluční odborové hnutí). Skládali „příspěvky“ a nebylo jejich právem rozhodovat o tom, za jakým účelem budou tyto „příspěvky“ použity. Příspěvky se samozřejmě nevyúčtovávaly.


Vlastník jednotky vlastní. Komu by měl přispívat ? Společenství ? Tomu nic nevlastnícímu domovníku ?


Dle mého názoru dostatečně nerozlišujete pojmy: „nájemné“, „zálohy“, „vyúčtování“, „výpalné“, „mafie“, „provize“, „mravní pokleslost“, „odpad společnosti“ … a celou řadu dalších.

S výše uvedenými pojmy se musíte prvně vypořádat.

ZoVB

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.