Vložil Eduard Navara, 24. Květen 2011 - 1:02

Máte povedený výbor. Kdybych se chtěl podívat do hospodaření a někdo po mě chtěl za to 180,– Kč, tak ho pošlu k šípku. Z druhé strany, kdyby po mě někdo chtěl, abych mu předložil účetnictví a já si řekl 180,– Kč, tak bych mohl očekávat, že dostanu přes ústa. SVJ není správní orgán, aby vybíralo poplatky. Další věc je, že tímto porušuje i vaše stanovy, kde jak uvádíte je psáno, že nahlížet lze ZDARMA, činit kopie na vlastní náklady. Než se budete obracet na soud či podávat trestní oznámení, jak uvažujete ve svém příspěvku, využijte nejprve všechny vlastní prostředky. Jedním z nich je svolat schůzi podle ZoVB:

(1) Společenství musí alespoň jednou ročně konat shromáždění. Shromáždění se sejde z podnětu výboru nebo pověřeného vlastníka nebo vlastníků jednotek, kteří mají alespoň jednu čtvrtinu hlasů.

Máte-li podporu alespoň té čtvrtiny hlasů, můžete ji svolat Vy s tím, že na této schůzi zvolíte nové členy výboru a ty stávající odvoláte. Jen tím, že se vám podaří taková schůze svolat je to pro výbor vztyčený prst „my si nenecháme všechno líbit“. Potom už je to na každém z vás do jakého konce to dotáhnete, jak budete jednotní.

Při zvolení nového výboru by nastala situace, kdy bude muset stávající výbor vše předat někomu jinému chtě nechtě.

Výbor může svolat schůzi třeba na konci roku, v tom mu nic nebrání. Jen se pozastavuji nad jednou věcí a tou je účetní závěrka. Tu má shromáždění schválit a rozhodnout o hospodářském výsledku. Považuji za vhodné, aby tak bylo učiněno v prvním pololetí následujícího kalendářního roku.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.