Vložil lake, 25. Květen 2011 - 11:20

Eduard Navara napsal:
„… nepřistoupí-li nový vlastník k tomu, že se bude podílet na splácení, tak vy jako prodávající z kupní ceny uhradíte část úvěru.“

Pane Navaro, co tvrdíte je naprostý nesmysl. Úvěr si bere SVJ – právnická osoba. Vlastníci jednotek se na splácení tohoto úvěru nepodílejí. Takže co píšete je jakási nevymahatelná část jakési smlouvy, která se nijak netýká ani původního vlastníka, ani nového vlastníka jednotky.

Pro nabyvatele jednotky je zcela bezvýznamné, co si kdysi ujednalo SVJ se spořitelnou. Tato smlouva se jej netýká nijak. Je vyloučeno uzavřít smlouvu k tíži třetího. Nepodílí se nijak na splácení úvěru. Pouze se stává zákonným ručitelem za závazky společenství podle § 13 odst. 7 ZoVB, jako ostatně všichni vlastníci jednotek v domě.

Ani původní vlastník jednotky není s Českou spořitelnou v žádném právním vztahu a tedy úvěr a jeho splácení mu může být šuma fuk. Je pouze povinen přispívat zálohově na správu domu a pozemku. Tato jeho povinnost však končí v okamžiku, kdy přestává být vlastníkem jednotky. To je vše.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.