Vložil lake, 9. Květen 2011 - 9:21

Pane Kalousi,

k výkladu zákonů mnohdy netřeba soudu, postačí zdravý rozum. Jak jsem už Vám sdělil dvakrát, zákon v § 13 odst. 3 hovoří o změně vzhledu domu. Zákon nedělí vzhled na "vnější" a "vnitřní", jak se mylně domníváte. Rozumí se samo sebou, že budova (dům) má též vnitřní společné prostory, jejichž vzhled se také počítá.

Navíc tazatelka jasně napsala, že u nich mají definován zákaz měnit vzhled dveří - přímo ve stanovách. Váš názor (či názor pana jardypardy) na různé barvy dveří je tedy bezvýznamný. Zde se nediskutuje o tom, jaké jsou zvyky v jeho domě, nebo ve Vašem domě, nebo na sídlišti Chánov, nýbrž se odpovídá na dotaz tazatelky.

Protože se zřejmě domníváte, že co je uvnitř nepatří do "vzhledu", dám Vám k tomu jednoduchý praktický příklad:
-----------------------------------------------------------------------------------
Pan Kalous si koupil ledničku za 15000 Kč. Když ji doma vybalil a otevřel, zjistil, že vnitřní strana dveří je potečena jakýmsi černým asfaltovým lakem. Pan Kalous se rozhodl že nebude nic reklamovat: vždyť NEJDE O ZMĚNU VZHLEDU, protože to není na vnější straně!

Manželka si napřed myslela, že si pan K. dělá legraci. Pak mu vynadala. Pak se rozplakala. Pak odjela k mamince. Děti, když slyšely, co fotr vyvádí, zaklepaly si na čelo a odešly do svých pokojů.

Životnost ledničky je 15 roků. Po celou tuto dobu, každý den, kdy pan K. otevírá lednici a vidí černé skvrny, opakuje si:
Ne, nejde o změnu vzhledu.
Ne, nejde o změnu vzhledu.
NE, NEJDE O ZMĚNU VZHLEDU.

-----------------------------------------------------------------------------------
Pane Kalousi, věřím, že v běžné životní situaci Vám nedělá potíže rozeznat co je "vzhled" a "vzhledová vada". Avšak zde na tomto portálu se chováte jako Neználek a uvádíte tazatelku v omyl. Já jenom tento fakt zveřejňuji. Zlobíte-li se, zlobte se na sebe.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.