Vložil lake, 7. Květen 2011 - 15:04

Podle vyhlášky 366/2010 Sb., § 3 odst. (2) „(n)áklady na dodávku teplé vody při její společné přípravě a společném měření pro více odběrných míst zahrnují veškeré náklady, které odpovídají hospodárnému, spolehlivému a bezpečnému provozu zdroje tepelné energie, rozvodného tepelného zařízení a odběrného tepelného zařízení a které byly vynaloženy na zajištění dodávky teplé vody do všech odběrných míst.“

Budete muset prokázat, že dodavatel teplé vody vám naúčtoval kromě nákladů odpovídajících hospodárnému provozu také náklady které tuto hranici přesahují – náklady na únik teplé vody z potrubí ve vlastnictví dodavatele.

Nepředpokládám, že dodavatel přizná, že má nevyhovující rozvodné zařízení, které nekontroluje a neopravuje. Ostatně zachoval se nezodpovědně, neboť z průběžných odpočtů fakturačního vodoměru mu muselo být jasné, že množství vody je ve srovnání s uplynulými roky podstatně vyšší. Mohl tedy předpokládat únik, vyhledat a odstranit jej. Máte dvě možnosti:

  1. Opřete se o údaje z předchozích let abyste ukázali, jaké hodnoty spotřeby byly běžné. Budete argumentovat, že skokové zvýšení spotřeby muselo být způsobeno jinými vlivy, nežli zvýšeným odběrem.
  2. Obraťte se na odborné pracoviště provádějící lokalizace poruch na vodovodech. Jejich měření by se stalo podkladem pro jednání s dodavatelem, popř. důkazem v případném soudním sporu. Mezitím podejte reklamaci.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.