Vložil lake, 11. Duben 2011 - 6:35

Pane rivr, k výměně vodoměrů ještě toto:

  • Je-li Váš vodoměr umístěn na společné části vodovodního potrubí, může být z rozhodnutí SVJ odmontován, ale musí Vám být vrácen, budete-li na tom trvat. (Je otázkou, k čemu Vám bude.)
  • Je-li Váš vodoměr umístěn na té části potrubí, která náleží k bytu, nesmí s tímto vodoměrem nikdo manipulovat bez Vašeho výslovného souhlasu.

Pokud se bude kdokoliv dožadovat vstupu do bytu za účelem „výměny Vašeho vodoměru“, jde o žádost neoprávněnou. Bude pouze na Vás, zda jej vpustíte a umožníte mu výměnu provést.

Správce cituje správně vyhlášku 372/2001 Sb., avšak taková instalace se nijak netýká Vašeho vodoměru. Instalovat mohou jedině NĚJAKÝ JINÝ vodoměr (nikoliv ten Váš), a samozřejmě pouze na společných částech vodovodního potrubí (nikoliv na Vaší části).

Tuto instalaci jste povinen umožnit a strpět podle ustanovení § 13 odst. 4 ZoVB. Nezávisle na tom vyhláška 372/2001 Sb. stanoví citelně zvýšené platby za vodu v případě, že takovou instalaci neumožníte.

Váš vodoměr, pokud zůstane i nadále na místě, můžete podle svého rozhodnutí využívat pouze jako kontrolní (nikoliv pro rozúčtování).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.