Vložil lake, 13. Březen 2011 - 3:39

Pane vladimír1,

pokud Prohlášení vlastníka hovoří pouze o vlastnictví povrchu stěny (fasádní nátěr, popř. omítka), není v této části v rozporu se zněním ZoVB. Teze vašich právníků o „pluralitě vlastnictví“ není ničím podložena. Soudím, že nemáte právní důvod napadnout obsah prohlášení soudní žalobou.

Píšete, že vlastníkem této části fasády (s právem využívat reklamu na této ploše a mít z ní užitek) je vlastník jednotky č. 74. Viz Prohlášení vlastníka budovy vložené v katastru. Pokus změnit Prohlášení většinovým hlasováním byl absolutně neplatný pro rozpor se zákonem. Se změnou by museli vyjádřit souhlas všichni, neboť se dotýká vlastnických práv každého jednotlivého vlastníka jednotky v domě.

Není jasné, co Vám na popsané situaci vadí. Původní vlastník budovy vymezil v Prohlášení tuto část tak, jak ji vymezil. To bylo jeho právo vlastníka. Vy všichni jste při koupi bytů toto věděli a byli jste s tím srozuměni. Jinak byste neuzavřel kupní smlouvu, je to tak?

Je-li Vám z popsané situace „na blití“, mohu pouze poradit, abyste se přestal užírat závistí a soustředil se na jiné, radostnější myšlenky. Přeju Vám klid v duši.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.