Vložil rivr, 11. Březen 2011 - 23:27

Pane „anon“

„nesmysl“ – hm, to je jasný náhled Vaší hierarchie – jste „Předseda“ – a kdo je víc, že? Ano a je zjevné, že víte, že u soudu je to problematické. Já mám za to, že hlavně proto, že není smlouva o hmotné odpovědnosti…?

Zkuste se ale zamyslet nad tím, až nebudete u vesla a noví členové Výboru budou chtít mít stejnou „politickou odpovědnost“ ve vztahu k nakládání s Vašimi zálohami a činnostmi které vyžaduje zákon (…Výbor nevede účetnictví, zanedbává revize, provádí nedoložené finanční převody, nekomunikuje nebo je drzý apod… a Vy nemáte hlasovací sílu ho vykopnout). Ano možná u Vás to funguje ale je mnoho SVJ kde to nefunguje – o tom svědčí dotazy na tomto WEBu
 

Nevadí mi pokud Výbor musí zaplatit „právníka, poradce, tech.dozor“ (…činnosti spojené se správou domu (vyplývající z usnesení nebo havarijního plánu) …) – vadí mi, pokud tyto nezbytné činnosti nezajistí či porušuje jiné zákony čímž mne následně poškodí.

Pokud Výbor zanedbá svou managerskou povinnost (i když méně placenou – nakonec starají se i o svůj majetek, ne ??) hlídat Správce či jiné činnosti nevyplývající ze smlouvy se Správcem, pak chci aby za to měl odpovědnost …HLAVNĚ v případě, že z toho vznikne škodná událost. Kdo ponese odpovědnost. KDO ZAPLATÍ škody? Na to se ptám.

Pokládáte mi otázku cit.„…není problém aby se stalo že zapomene/nestihne třeba nějakou revizi. A pak po něm budete vymáhat statisíce…“. Proč si na ni nezkusíte odpovědět sám?

Je zjevné, že si i Vy uvědomujete, že uvedeným zanedbáním může vzniknou vysoká škodná událost. Kdo ji podle Vás má zaplatit? Proto „funkci ve Výboru“ berou ti – které to baví (nebo kvůli „ročnímu nájmu“ který dostanou za konkludentní příslib Vlastníkům při jejich zvolení, že budou vyvíjet alepoň zákonem požadované činnosti).

rivr 

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.