Vložil lake, 7. Březen 2011 - 9:54

Provedené "zednické práce" a "něco na střeše" lze v domě lehce dohledat a předseda, pokud nemá co skrývat, takovou informaci rád poskytne. Pokud je Vám odmítnuto i nahlížení do dokladů a účetnictví SVJ, jsou tím závažným způsobem omezena Vaše vlastnická práva i práva člena SVJ. Sdělte to předsedovi ústně před svědky, i písemně doporučeně do vlastních rukou a požádejte důrazně o umožnění nahlížet.

Zjistěte ve stanovách, zda výbor má v této věci určeny nějaké povinnosti (např. poskytovat kopie dokumentů). I kdyby tomu tak nebylo, právo na informace o Vašem majetku Vám nemůže být odňato. Můžete se domáhat tohoto práva na shromáždění tak, že navrhnete, aby shromáždění uložilo výboru (...). To jste učinila, avšak nevím, zda jste to vznesla jako oficiální žádost o zařazení bodu na pořad jednání. V zápisu pak mělo být toto hlasování zachyceno, včetně výsledku.

Doporučuji začít skládat zálohy na správu do notářské úschovy až do doby, než Vám bude umožněno kontrolovat hospodaření SVJ. Toto rozhodnutí sdělte SVJ prokazatelným způsobem (2x doporučeně do vlastních rukou předsedy SVJ a dalšího člena výboru).

Trestní oznámení (zpronevěra) Vás nic nestojí, policie se jím bude nějak zabývat. Toť vše.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.