Vložil lake, 6. Únor 2011 - 19:22

(1) Nerozpočítávají se ani dílky, ani spotřeba. Porovnávají se náklady. Je třeba napřed si přečíst vyhlášku 372/2001 Sb..

(2) Pokud by byly rozdíly např. pouze u mezonetových bytů (4.NP) nebo u rohových bytů, pak to znamená, že máte nesprávně stanovené koeficienty polohy. To je chyba, která nemá se závěrečnou úpravou výpočtové metody nic společného.

(3) Pokud vám firma tvrdí něco o tajemném know-how, je to nesmysl. Konkrétní postup musí být na požádání sdělen každému konečnému spotřebiteli. Viz § 7 odst. 3 vyhlášky 372/2001 Sb.. V opačném případě je rozúčtování nepřezkoumatelné a tedy nemá právní účinky. Nikdo pak není povinen platit doplatky.

Požádejte prostě o přesný písemný postup při rozúčtování nákladů, včetně všech použitých korekčních činitelů a postupu při úpravě výpočtové metody (§ 4 odst. 4 vyhlášky). Nejsou-li schopni či ochotni toto dodat, rozlučte se s nimi. Jakmile některý vlastník jednotky podá reklamaci vyúčtování a SVJ nebude mít v ruce písemný postup, nemá prakticky u soudu šanci dokázat, že počítáno bylo správně. Těžko to dokazovat, když nikdo neví, co vlastně mělo být to "správně" a nebude možno ani zjistit, jak se došlo k reklamovanému výsledku.

Způsob výpočtu (nad rámec obsahu vyhlášky 372/2001 Sb.) jste si měli odsouhlasit na shromáždění (§ 11 odst. 4 ZoVB), ne jej tajit přede všemi jako by to byl návod k výrobě atomové bomby. Máte to u vás nějak popletené...

lake.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.