Vložil admin, 17. Leden 2011 - 13:56

Děkuji Vám za odpovědi, nicméně pořád mi některé věci z Vašich připomínek nejsou jasné.

Právo na kopie a povinnost umožnit nahlížení: Pokud Vám jde o to, aby vlastníci měli vůči SVJ právo nahlížení a pořizování kopií na vlastní náklady, pak zcela souhlasím. Zmíněnou větu „SVJ jako osoba odpovědná nemůže zajistit nahlížení…“ jsem si vyložit tak, že nechcete SVJ uložit povinnost umožnit vlastníkům nahlížení, protože říkáte, že to nemohou zajistit. Pokud jste to takto myslela, tak s tím nesouhlasím.

Schvalování účetní závěrky: Při uvádění důvodů pro schvalování účetní závěrky píšete k možné kontrole a právu na informace. S tím, že by měli mít vlastníci právo přístupu k účetní závěrce souhlasím a je to vyjádřeno obecně právem nahlížení a právem pořizování kopií (pokud tato připomínka projde – doufejme, že ano). Schvalování je ale něco jiného než mít možnost se na ni podívat či ji dostat na papíře. Schvalování je proces, který by měl mít nějaké důsledky (rozdílné podle toho, zda byla závěrka schválena nebo nikoli). A zde netuším, jaké důsledky by ono schválení či neschválení mělo podle Vás mít. Ponechme stranou, že možná není jasné, jaké důsledky to má nyní. Zajímá mne čistě Vaše představa, jaké důsledky by to mělo mít. Z těchto důvodů zatím nechápu účel návrhu nutnosti předkládat závěrku ke schvalování.

Vyřešení, komu by patřil majetek pořízený z příspěvků na správu: O Vašich dopisech s paní Neplechovou nic nevím, takže jak by bylo vyřešeno, komu by patřil majetek pořízený z příspěvků na správu, v případě, že by příspěvky na správu nebyly formou záloh, mi z Vaší odpovědi není jasné. Uvažuji správně, že v takovém případě by část společných částí domu byla vlastněná jednotlivými vlastníky jednotek (jako je tomu nyní), ale části, které by byly nově pořízené z příspěvků na správu, by patřily SVJ jako právnické osobě?

Stanovení výše příspěvků/roz­počtu: Chápu Váš záměr.

Vyloučení schvalování závěrky mimo shromáždění: O tom zatím nemá smysl diskutovat (do vyjasnění účelu schvalování – tedy navrhovaných důsledků schválení a neschválení).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.