Vložil lake, 5. Leden 2011 - 15:20

Paní Dano,

Vaše starost o znění stanov je zcela zbytečná: pokud článek VII odst. 14 je obsahem odlišný od účinného znění § 11 odst. 5 zákona, je tato část stanov absolutně neplatná pro rozpor se zákonem. Pro hlasovací kvóra tedy již pět let platí to, co je obsaženo v zákoně, a to i bez vaší aktualizace.

Nicméně jistě je vhodné, aby stanovy byly uvedeny v soulad se zákonnou úpravou i co se týká textu. Nemusí se tak stát „za účasti všech členů SVJ“, jak nesprávně píšete, nýbrž je zapotřebí tříčtvrtinové většiny přítomných hlasů na usnášeníschopném shromáždění, což činí 37.5% ze všech hlasů (§ 11 odst. 4 ZoVB).

Vaší poznámce o plných mocích nerozumím. Právo nechat se zastoupit jinou osobou je zakotveno v Občanském zákoníku. Je pouze na rozhodnutí zmocnitele zda popř. kým se nechá zastoupit. Jestliže zmocnitel není spokojen s tím, jak zmocněnec jeho jménem jednal, má možnost to uvést na pravou míru dodatečně, ovšemže bez zbytečného odkladu. Nevidím na tomto postupu nic nepřesného a už vůbec ne nepravdivého.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.