Vložil lake, 30. Prosinec 2010 - 1:26

Mildo,
odvolali jste výbor (pokud odvolání bylo platné), avšak nezvolili jste statutární orgán nový.

V tomto případě původní výbor bude "přesluhovat" do okamžiku zvolení nového statutárního orgánu, avšak maximálně po dobu tří měsíců (analogie s Obchodním zákoníkem - ZoVB toto neupravuje). Výboru náleží po tuto dobu veškeré pravomoci jako dosud. Správce koná zcela v souladu se zákony, když se odmítá bavit se samozvanou skupinou vlastníků jednotek.

Povinností dosavadního výboru je nyní zabezpečit volbu nového statutárního orgánu. Jakmile k ní dojde a výbor zvolí ze svého středu předsedu, dojde fakticky ke "střídání stráží". Předseda oznámí správci změnu (a doloží kopii zápisu ze shromáždění + zápis ze schůze výboru o volbě předsedy). Od tohoto okamžiku se správce již nebude moci odvolávat na "dobrou víru" ve stav zapsaný v rejstříku a měl by respektovat nově zvolený výbor.

Samozřejmě bude nutné bez zbytečného odkladu zajistit změnu záznamu v rejstříku SVJ: ukončení funkce členů starého výboru a vznik funkce nových členů. Pro změnu oprávnění nakládat s bankovním účtem některé banky vyžadují výpis z rejstříku, jiné (jak popsal pan rivr) se spokojí se zápisem ze shromáždění a ze schůze výboru.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.