Vložil FrantaF, 4. Leden 2011 - 10:36

Uvádím svoji reakci na dosavadní příspěvky poznámkou za úvodním příspěvkem (mimo pořadí). Moje téma se odchýlilo od původního záměru, tedy ukázat, že rozúčtování nákladů je možno kontrolovat na dodržení vyhlášky. Chtěl jsem k tomu přispět pomůckou, protože se vyskytly názory, že je pro předsedy nemožné výpočet kontrolovat. Nyní zjišťuji, že předsedové umí výpočet kontrolovat, ale nejsou schopni prosadit nápravu. Tato možnost mě nenapadla.

Naši první reklamaci podanou přímo postiženou osobou firma také odmítla. Chodil jsem proto se zástupcem družstva přímo za vedoucím oddělení, které výpočty provádělo. Předem jsem zúčastněným poslal přes email konkrétní připomínky a zdůvodnění. Nikdy mé zdůvodnění nevyvrátili. Firma nehrozila, ale naopak měla obavy ze soudních sporů. Některé menší chyby, na které jsem později pouze upozorňoval, byly způsobeny tím, že z obavy před soudním sporem „nedotahovali“ úpravy překročení limitů až na hranici 40%, protože neměli ještě spolehlivý algoritmus úpravy. Naší výhodou je několik konkurenčních firem v oblasti.

Stejně se domnívám, že předseda, který cítí povinnost hájit oprávněné zájmy každého vlastníka, musí být schopen zabránit prokázanému nedodržování vyhlášky. Cesta nápravy přes soud proti společenství pravděpodobně poškodí všechny členy společenství. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.