Vložil lake, 21. Leden 2011 - 6:26

Pane mbrett, rozumím. Auditor jen tak od stolu, bez projektu, plácne něco o tepelné stabilitě objektu (o kterémžto ukazateli zcela zřejmě nemá ani potuchy), a Vy to berete jako slovo odborníka. Dokonce tvrdí, že jde o "podklad pro vyúčtování". Inu, jak je libo...
Pozdravujte ode mne pana Zunta.

Tepelná stabilita místností v zimním období
Dle ČSN 73 0540-2 je kriteriem hodnocení tepelné stability místnosti v zimním období pokles výsledné teploty v místnosti Δθr,N(τ). Předmětem hodnocení je kritická místnost, to je zpravidla místnost s největší plochou obalových konstrukcí ve styku s exteriérem. V místnosti s pobytem lidí po přerušení vytápění na očekávanou maximální délku otopné přestávky nemá Δθr,N(τ) poklesnout více než o 3°C při vytápění radiátory, popř. o 4°C při vytápění kamny. Hodnota závisí na způsobu vytápění objektu, definuje ji projektant systému otopné soustavy.

Tepelná stabilita místnosti v letním období
Požadavky na tepelnou stabilitu v letním období stanovuje ČSN 73 0540-2:2007. Jedná se o závazné požadavky, které je nutno splnit. Nejvyšší denní vzestup teploty vzduchu v místnosti musí být menší nebo rovný požadované hodnotě nejvyššího denního vzestupu teploty v místnosti pro nevýrobní budovy Δθai,max,N = 5°C nebo nejvyšší denní teplota vzduchu v místnosti v letním období θai,max,N nesmí překročit 27°C.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.