Vložil Efina1, 27. Září 2020 - 18:53

Dobrý den,

bydlíme v bytě 3+1 v posledním osmém patře.

V jednom pokoji (v ložnici) máme dvojitý žebrový radiátor, který bouchá, když chládne, nebo se roztápí, bouchá i když je ventil na dvojce což je na minimum.

Bouchání nás obtěžuje, jelikož bochání se ozývá celý den, ale v noci je to nejhorší, jelikož se hluk nese, bouchání lze slyšet v jakékoliv místnosti v bytě. Zkusila jsme snížit teplotu výhřevu v pokoji, nebo zesílit, ale nic nepomáhá.

Ve dvou místnostech máme celkem nové radiátory, ty nechal dům vyměnit, ale tady ten a v jiném pokoji máme staré radiátory, ale jediný tento nám dělá takové potíže.

Jelikož je radiátor dost starý, je možné, že nám radiátor vypovídá službu (nechtěl vyměnit), nebo jsou zanesené trubky jelikož nikdo to nikdy neřešil? Trubky se pravidelně ovzudušňují a to hned jak teplárny začnou topit. Zkoušela jsem vyplnit díru v průchodce, to se mi podařilo. Bohužel zvuky neutichly, ozývají se nadále cca každých 10 vteřin, potom co topení ráno zapnou a večer, než topení vychladne. Musí v tomto případě SVJ trubky zkontrolovat topenářskou firmou? Navíc nejsme jediný, kteří si stěžují, paní ze SVJ mi řekla, že jí to dělá taky a rodina z pátého patra si také stěžovala. Je to problém jen v troubkách? Jelikož v loni si sousedka pod nami stěžovala, že jí netopí topení, my jsme topení ovzdušňovaly před tím, než sousedka přišla i po tom, ale asi se ji topení nejzlepšilo.

Prosím o radu aby ty zvuky (bouchání a loupaní) přestalo.

Děkuji.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.