Vložil Jirka Z (bez ověření), 3. Listopad 2010 - 22:31

Určitě to jsou zajímavé informace. Problematiku jsem pochopil ale raději bych uvítal nějaký kontrétní příklad. Možná by pro názornost stačilo úvést 3 jednotky, kdy jedna topí málo nebo vůbec, druhá normálně a třetí naopak hodně. Kdo na kom ušetří nebo kdo na koho doplácí.

Velmi zajímavou informací pro mě bylo to, že dům si udržuje nějakou teplotní hranici (16°C), pod kterou teplo v bytě neklesne. Zajímaĺo by mě tedy, zda pokud bych ve svém bytě netopil, zda by to mělo nějaký vliv na konečné vyúčtování a úsporu „mé peněženky“ nebo naopak bych musel platit více?

V našem domě jsou na radiátorech indikátory a tudíž se opravdu v konečném vyúčtování přihlíží na naměřené teploty a ne na skutečnou teplotu v bytě, případně na to, jak daný byt ovlivňuje nebo je ovlivňován okolní prostředím, ať už vnějším nebo sousedy.

Navíc poslední část domu je na jedné celé ztraně nezateplena a to z důvodu čekání na další navazující výstavbu. Tato část domu má samozřejmě přes nezateplenou část daleko větší tepelné úniky. Píši správně, že ostatní byty se tedy v konečném vyúčtování podílí nějakým poměrem na jejich daleko větší spotřebě tepla?

Díky Jirka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.