Vložil lake, 28. Květen 2011 - 0:06

1. "Je možné, aby se na některé položky spotřebovalo procentuálně o tolik více než před rokem?"
Nevíme. Otázku položte členům výboru.

2. "Jestliže během roku klesne počet členů výboru, ..."
Není zřejmé, z čeho usuzujete, že "klesl počet členů výboru". Na uvolněné místo běžně nastupuje náhradník, nebo se koná doplňovací volba.

3. "Jak se zachovat, když se ve vyúčtování dočtu, že jsem na účet SVJ loni poukázala v úhrnu méně peněz, než je pro mou bytovou jednotku předepsáno?"
Jednoduchá rada: NEDĚLEJTE NIC. Jestliže jste vůči SVJ uplatnila nárok na úrok z prodlení, bylo povinností SVJ zavést to do účetnictví jako závazek SVJ vůči Vám. Provedla jste vzájemné započtení pohledávek, takže povinností SVJ bylo "vynulovat" tento závazek a tutéž částku Vám připsat na Váš účet záloh jako přijatou platbu. Jestliže postupovali jinak, švindlují v účetnictví.

Mimochodem mýlíte se, jestliže se domníváte, že je Vaší povinností "poukazovat na účet SVJ" nějakou předepsanou částku. Svou povinnost hradit zálohy můžete plnit nejen zasíláním částek na účet SVJ, nýbrž i započítáváním vzájemných pohledávek (ať už vznikly jako úrok z prodlení, nebo jako vratka přeplatku z vyúčtování služeb, nebo jako nárok z titulu náhrady škody, nebo nějak jinak).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.