Vložil lake, 21. Říjen 2010 - 21:20

Paní Kramářová,

připomenu, že píšu o vyúčtování tepla a teplé vody podle vyhlášky 372/2001 Sb.. To bývají nejvyšší položky ročního vyúčtování. Jsou-li lhůty pro vyúčtování ostatních služeb jiné, máte je možná ve stanovách.

Informujete o smlouvách se správcem a smlouvách s dodavateli. Tyto údaje jsou bezvýznamné. Vás jako konečného spotřebitele vůbec nezajímá, co obsahuje která smlouva. Bylo povinností výboru sjednat smlouvy tak, aby lhůty podle vyhlášky 372/2001 byly dodrženy.

Pokud Vám vadí, že vyúčtování podle vyhlášky nedostáváte do 4 měsíců, obraťte se na Českou obchodní inspekci. Pokud nedostáváte svůj přeplatek do sedmi/osmi měsíců, náleží Vám úrok z prodlení podle Občanského zákoníku. Vymáhat budete na tom, kdo je povinen vyúčtovat, tedy na SVJ. I v této věci může zasáhnout ČOI.

Nerozumím ovšem, proč se - při znalosti situace - podle toho nezařídíte. Upravte své měsíční zálohy tak, aby činily přesně 1/12 nákladů předchozího zúčtovacího období. Zvýšení je přípustné pouze pokud rozúčtovatel doloží meziroční zvýšení cen vstupů (energie, vodné, stočné).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.