Vložil Pavel, 29. Říjen 2010 - 14:02

Štěpánko,

situaci v SVJ pana Václava 1 neznám a tak ji mohu těžko komentovat. Zmínil se, že snad jsou členové výboru napojeni na developera, to by nasvědčovalo, že se jedná o nový dům. Tam je asi rozsah činnosti menší (pokud nejsou reklamace). Navíc 8 lidí je moc velká skupina na nějaké efektivní jednání. Pokud ale má důkazy jejich nicnedělání až kriminální činnosti ať jedná na jejich shromáždění a nepomlouvá je zde, kde slyšíme jen jednu stranu.

Já jsem hlavně mluvil o našem SVJ. Uváděl jsem, že děláme revitalizaci za cca 35 mil. Kč. Děláme ji v průběhu cca 2 let, to jsem sice nepsal, ale každému kdo něco ví o Novém panelu a Zelená úsporám je jasné, že revitalizaci nemůžeme dělat 10 let.

Na otázku, kolik by si takový výbor jako celek zasloužil měsíční odměnu odpověděl, že 500 Kč. No, naši členové nám přejí víc.:-))

Ale je to jeho názor, ať ho má.

Naštvalo mne, který je OSVČ od roku 1992, že mi někdo vypráví o socialismu a jeho metodách. Já nemám možnost na PC svého zaměstnavatele kecat na webech v pracovní době, zaměstnávám sám sebe.

Nevím proč mne a Jarku nazývá socialistama. A proč touží kontrolovat naše telefonní hovory, když nám na ně nikdo nepřispívá.(Vá­clav 11:50)

Nevím, kde přišel na to, že přemýšlím jako za socialismu. Proč mne nazývá drzounem, který si v pracovní době emailuje. Přitom jeho příspěvky jsou psány v normální pracovní době.(Václav 11:47)

Teprve na tyto invektivy před 12:00 jsem reagoval ve stejném duchu po 12:00.

Uznávám, že má reakce na jeho provokace byla chybou, měl jsem ho ignorovat.

Ale pojďme k Vašemu názoru, že když je správce, takže by se mu měla nechat organizace výběrového řízení.

Já mám jiný názor. V domě bydlím, jsem zvolený člen výboru a odpovídám členům SVJ. Aby mi někdo přinesl něco, co mám jen podepsat a odpovědnost byla na mě, to se mi nelíbí.

Např. když jsme vybírali nové výtahy, tak jsme jako výbor objížděli nové instalace výtahů v našem okolí a vybírali si. Sháněli jsme informace o poruchovasti a ceně provozu nových výtahů. Samozřejmě jsme využívali i informací od našeho správce, ale odpovědnost je na členech výboru.

A projednávání s dodavateli delegovat na jednoho člena výboru jak si představuje pan Václav? Projednávají se technické, ekonomické a právní aspekty dodávky. Takového univerzála ve výboru nemáme. Samozřejmě, že projednáváme dodávku s potencionálními dodavateli jako výbor a ještě si k tomu třeba přizveme stavaře.

Váš názor, který je obdobný názoru pana Václava, Vám samozřejmě neberu, ale ponechám si názor svůj.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.