Vložil AnonymousX (bez ověření), 24. Září 2010 - 6:46

Pane Pavle,

souhlasím s tím, že především je odpovědné SVJ a tedy přeneseně i současné vedení. Ovšem trestní odpovědnost za činy (nečinnost) minulého vedení mi stále připadá jako příliš silné kafe. Přít se o to nebudu, je to můj názor.

Stále trvá můj názor, že je důležitější zavést řádné účetnictví, než se hrabat v minulých letech. Počáteční stavy se nastaví dle známých skutečností, později je možné zaevidovat případnou opravu.

Díval jsem se na věc především ze svého pohledu, kdy účetnictví nerozumím a jestliže nějaká firma vede účetnictví (tazatelka to označuje evidenci …), tak já osobně nejsem schopen odborně posoudit jak kvalitně je účetnictví vedeno. Ano jsem schopen posoudit, zda je skutečně vedeno účetnictví nebo jen evidence (ať už daňová či jiná), ale kvalitu vedení účetnictví asi neposoudím. Z toho pohledu také rozumím požadavku na provedení auditu, který by toto vyjasnil. Jestliže to tazatelka nechce, domnívám se, že je lepší starat se dříve o současnost a budoucnost než o minulost.

Váš příklad o přesvědčování vystihuje situaci. Bohužel se domnívám, že je to nutné. Možná jste se ještě nedostal do situace, kdy je potřeba něco schválit shromážděním, a přestože žádný z vlastníků nemá důvod toto nepodpořit, přesto věc není shromážděním schválena. Prostě jen to nechtějí.

Pěkný den

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.