Vložil Pavel, 23. Září 2010 - 15:00

Sandonorico,

jedna věc je, že máte pravdu, ale možná důležitější věcí je, jak tuto pravdu prosadit.

Doporučuji záležitost postavit pro členy SVJ do pozice, že dodavatel udělal chybu, díky které hrozí celému SVJ pokuta a výboru (minulému i současnému) trestní stíhání. A Vy se snažíte ochránit jak oba výbory tak celé SVJ. O tom, že předchozí výbor se asi skládal z nekompetentních diletantů, se zmiňovat nemusíte, pokud to půjde. Na to je vždy dost času. :-))

Písemně požádejte správce o předání účetnictví za minulá léta (účetní deník, hlavní kniha, obratová předvaha, inventarizace účtů, prvotní doklady atd.). Na to máte jako objednavatel právo.

Důležité je, co je uvedeno ve smlouvě, jak jste si průkazně předávali doklady atd. Tam asi bude na straně SVJ problém. A tak Vám také nezbyde než s dodavatelem začít jednat na začátku slušně. Jste přece nová, chcete to mít vše v pořádku a tak se snažíte.

Oni to určitě dělali dobře, ale ten zákon o účetnictví v § 13 chcete tyto sestavy, tak kdyby byli tak hodní…

Přitvrdit můžete vždy. Já bych se nejdříve domáhal účetnictví, pokud ho nevydají tak zajděte za právníkem zda máte použitelnou smlouvu a nechte si poradit. Na základě neúplných informací je obtížné udělovat konkrétní rady.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.