Vložil Jana1, 22. Září 2010 - 6:19

Ano, pane Pavle. Hlásím se k té šikaně. Ale mám námitku. Kdyby měl zákonodárce úmysl zavést přesná pojmenování věci, tak je zavede. Ale on říká pouze , že vlastník je povinen přispívat podle: g) pravidla pro přispívání spoluvlastníků domu na výdaje spojené se správou, údržbou a opravami společných částí domu, popřípadě domu jako celku. Takže záleží jen a jen na SVJ, jak si rozdělí platby, podle jakého klíče a jak si je pojmenuje. Úmyslem zákonodárce jistě nebylo zamlžit terminologii, ale naopak zpřehlednit, aby to bylo jasné i oposumovi mého ražení. Takže peskování příchozích, hned mezi dveřma, mi přijde účelové. A o účelu zde nemíním spekulovat. Jana1

A pak, pojem záloha je použit zřejmě proto, aby bylo zřejmé, že nashromážděná hromada peněz není vlastnictvím SVJ, ale vlastníků, jako celku. V ostatních případech se pojem záloha myslí hromádka peněz, kterou každý jednotlivý vlastník skládá na svou hromádku, aby 1× za rok byla hromádka po položkách sečtena, podtržena a vyrovnána. Do koruny.

Ještě mě napadl „na usmířenou“ takový hezký příměr. Od Shakespeare: Co růží zvou, i zváno jinak, vonělo by stejně. Zdravím VIP-klub SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.