Vložil lake, 17. Září 2010 - 9:13

Jestliže dáváte přednost tomu, aby "fungoval celý dům" za cenu podvodů a porušování zákonů, je to zajisté Váš způsob. On ovšem může fungovat celý dům i bez těchto triků, bez rozporů se zákonem, bez přihrávání kšeftíků kamarádům, bez čerpání peněz do vlastní kapsy z pokladny SVJ.

Takže Vaši radu považuji bezcennou: jestliže věci mohou fungovat bez porušení zákona, čím tedy chcete toto porušení ospravedlnit? Nebo skutečně myslíte vážně, že je nepřekonatelný problém provést každých 5 let řádnou volbu výboru podle ZoVB?

V polovině srpna jsem řešil (mimo portál přes email) případ, ve kterém člen výboru se po čtyřech letech činnosti nechal na shromáždění "zvolit předsedou" a z toho dovozuje, že funkční období celého současného výboru (on a jeho kamarádi) tedy zanikne až s koncem jeho údajně pětiletého dalšího mandátu. To jsou ty zcestné teorie pana Miki a jiných. A to ani nemluvím o oné absurdní volbě předsedy přímo shromážděním. To máme dohromady devět roků bez řádné volby výboru. Co se dříve rozkradlo, už se nedohledá. Vlastníci jednotek jsou většinou důchodci, nechají si vše líbit aby měli "klid v domě".

Vaše zdůrazňování "fungování za každou cenu" - zřejmě i za cenu porušování zákona - mi připomíná bývalé rudé soudruhy, kteří špehovali a zavírali disidenty, aby "vše v klidu fungovalo" a aby pracující lid mohl dále nerušeně budovat a nevšimnout si, jak je voděn za nos.

Práci čest, soudruzi.
lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.