Vložil Miki, 16. Září 2010 - 22:06

Super, mám nový titul a obchodní rejsřík si ho zaslouží také. Bez urážek prosím. Co je špatně? Prosím tedy Vás, guru Laka, v čem odporuje daný odstavec zákonu, když přímo v zákoně je, že to definují stanovy. (ZoVB, §9, odst 11: „Funkční období výboru nebo pověřeného vlastníka určují stanovy“)„. A vzorové stanovy určují: "Funkční období členů volených orgánů společenství je 5 let; počíná okamžikem zvolení do funkce a končí uplynutím funkčního období. Členství ve voleném orgánu dále končí odstoupením z funkce, odvoláním z funkce nebo zánikem členství ve společenství.“

Toto ZoVB nijak neodporuje a nikde není uvedeno, že funkční období končí s „celým“ výborem. Od okamžiku zvolení 5let. I bez pádla.

A Vaše tvrzení, že bude sedět ve výboru novém? Pokud je Výbor volen po členech, tak se prostě průběžně obměňuje. A to nebrání Shromáždění odvolat všechny členy a zvolit komplet nové.

Vy prostě obhajujete myšlenku, že výbor se komplet zvolí teď a pak zase znovu, komplet. Bez ohledu na stanovy, které zákon cituje.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.