Vložil lake, 3. Září 2010 - 21:05

Sesile,

předseda zcela jistě takovou pravomoc nemá. V SVJ rozhoduje buď výbor (jako celek), nebo shromáždění - podle toho, jak to máte upraveno ve vašich stanovách. Změna uzavřené smlouvy o dílo by měla být písemná, což znamená podpis předsedy a jednoho člena výboru.

Podle mne nevznikají žádné vícepráce ani zvýšené náklady pouze z toho důvodu, že se použije jiná tloušťka izolace. Netahá vás stavební firma za nos?

Pokud jde o snášení nákladů na úpravu balkonů, opět odkážu na váš dokument "Prohlášení vlastníka budovy". Jsou-li balkony ve vlastnictví jednotlivých vlastníků jednotek jako prostory, přístupné výhradně z jednotky, pak v prohlášení vlastníka hledejte komu patří povrch stěn (fasády) těchto prostorů. Je-li společný, podílejí se na zateplení všichni včetně těch, kteří balkony u bytu nemají. Naopak patří-li povrchy stěn balkonu k bytu, platí zateplení svého balkonu výhradně každý jednotlivý vlastník jednotky, ke které balkon přináleží.

Mohli jste si odhlasovat i jiný způsob přispívání, dokud byl čas. Nyní po zahájení akce nedoporučuji znovu tuto otázku otevírat. Uprostřed hry se nemají měnit pravidla.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.