Vložil PeDuPles (bez ověření), 15. Červen 2010 - 14:19

Pokud je trus pouze na fasádě přiléhající k předmětnému balkonu a bordel u domu pouze pod tímto balkonem, ať váš výbor zkusí napsat výzvu vlastníkovi jednotky k odstranění podle §13 odstavec 2:

Vlastník jednotky je povinen na svůj náklad odstranit závady a poškození, které na jiných jednotkách nebo společných částech domu způsobil sám nebo ti, kteří s ním jednotku užívají. K zajištění pravomocně přisouzených pohledávek oprávněných vlastníků vzniklých z neplnění povinnosti uvedené ve větě prvé vzniká dnem právní moci rozhodnutí soudu ostatním vlastníkům jednotek zástavní právo k jednotce povinného vlastníka a na věcech movitých obdobně jako zástavní právo na zajištění nájemného.

Ve výzvě uveďte, že pokud to neodstraní do nějakého reálného termínu sám, zajistí odstranění SVJ a bude úhradu vymáhat soudně, a to zcela v souladu s výše uvedeným paragrafem a tudíž s hrozbou exekučního prodeje jednotky. Třeba se lekne.

Jo a u nás je snad nějaká vyhláška zakazující krmení holubů. Kdyby byla u vás taky, snad by s tím šlo dělat i něco dalšího. V každém případě tímhle bububu nic nezkazíte, třeba aspoň přestane do budoucna, pokud byste do akce s odstraněním nechtěli jít.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.