Vložil lake, 2. Duben 2010 - 16:09

Pro Petr228:

Správu domu vykonává ze zákona společenství vlastníků jednotek. Může k tomu zjednat jinou osobu (správce), což ale pro Vás není důležité. Jestliže z důvodu závady na společných částech domu vznikla škoda na Vašem majetku, vyčíslete ji a řádně zdokumentujte. Při větší škodě je vhodné zjistit ji na základě dobrozdání soudního znalce.

Dále musíte o vzniklé škodě informovat bez zbytečného odkladu toho, kdo za ni odpovídá (podle vás SVJ) a požádat o proplacení (průkazně, to jest písemně s doručenkou, s uvedením všech skutečností a důkazů (fotografie). Pokud střecha byla starší a SVJ neprovádělo pravidelné kontroly střešního pláště, ani nenaplánovalo opravu, mohlo by jít o zavinění z nedbalosti. SVJ by se s největší pravděpodobností mohlo své odpovědnosti zprostit, pokud by dokázalo, že závadu střechy způsobila neodvratná událost (vyšší moc): úder blesku, smršť odnesla tašky ze střechy, atd.

K Vaší poznámce o vytopení: pokud byste vodou z vašeho bytu poškodil jiný byt, musíte si to vyřídit oba vlastníci mezi sebou; SVJ s tím nemá nic společného. V žádném případě nedoporučuji v této fázi přestat platit zálohy.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.