Vložil lake, 3. Únor 2010 - 14:48

Do jednoho z návrhů zákona o vlastnictví bytů (verze z března 2009) byla vřazena pasáž, podrobněji definující pojem "správa domu a pozemku".
Podle § 44 odst. 1 písm. d tohoto návrhu správou domu se rozumí zejména (...) údržba zastavěného a souvisejícího pozemku a údržba přístupových cest na zastavěném a souvisejícím pozemku.

Kdyby tato podoba zákona byla bývala přijata, čistění chodníku by se octlo mezi činnostmi VÝSLOVNĚ přináležejícími pod správu SVJ.

Zákon v této podobě ovšemže přijat nebyl, tedy pojem "správa domu a pozemku" ve smyslu ZoVB zůstává nedefinován. Tím spíše stále platí, že pod "správu" lze zařadit to, co si vlastníci odhlasují na shromáždění, včetně úklidu sněhu na přístupovém chodníku. Zákonodárci to nyní neomezují a jak vidno, ani v návrhu nového ZoVB se nechystali toto omezit, právě naopak.

Je s podivem, že někteří diskutující - bez znalosti legislativního rámce, bez jakéhokoliv pokusu o věcnou argumentace, bez citování relevantního právního předpisu či judikátu - vynášejí subjektivní ničím nepodložené soudy o tom, co společenství údajně nesmí činit. Své názory dokola opakují, domnívajíce se, že vícekrát opakovaný nesmysl se stane pravdou.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.