Vložil astera, 28. Listopad 2012 - 13:52

Astera K tomu mám i já dotaz: V domě proběhne provozní revize plynu ve společných částech domu. K tomu jsme si na shromáždění odsouhlasili, že při tom proběhne i revize ve všech bytech (máme plynové sporáky) a platit se bude z DZOI.

V Prohlášení vlastníka stojí u společných částí domu: ..rozvody plynu až k hlavním uzávěrům pro byty… a u vlastníků: ..veškeré vnitřní potrubní instalace za odbočnými ventily stoupacích vedení…

No a problém je, že si několik vlastníků přeložilo plynový sporák(kdysi dávno, ještě za totáče) do nevětrané komory bez okna. Teď na to při revizi narazíme,sporák tam být nemůže, revizák to zapíše do revize, bude žádat řešení. Co může SVJ dělat? Jaké páky má na vlastníky?

V Prohlášení stojí také: Vlastník je povinen odstranit na vlastní náklady všechny závady a poškození, které způsobil sám nebo které způsobili další uživatelé jeho jednotky,na jiných jednotkách nebo společných částech budovy..

Ale já nechci čekat, až plamen sporáku bez dostatku kyslíku zhasne, následně dojde k výbuchu – a pak budou další vlastníci bez bytu, dům poškozen..ráda bych to řešila nyní. Je možné vlastníky přimět, aby tořešili, aby si např. do těchto prostor dali elektrický sporák?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.