Vložil Matějka Jaroslav, 6. Červenec 2010 - 15:45

Vážený p.lake,

tak, jak jste uvedl v jiných vašich příspěvcích, pouhá citace zákona nepostačuje.

Vámi citovaný §62 Energetického zákona se právě odvolává na technické normy a technická pravidla. Zde je právě vaše slabina či neznalost. Je nutné znát i příslušné technické normy či pravidla.

Odběrné plynové zařízení jsou veškerá zařízení počínaje hlavním uzávěrem plynu (HUP) včetně zařízení pro konečné využití plynu (spotřebiče).

Dům, včetně vybavení a technických zařízení, byl původním vlastníkem předán statutárním zástupcům SVJ = novému vlastníku protokolárně (včetně projektové dokumentace, výchozí revize, periodické revize, apod.). Bylo tedy předáno i „odběrné plynové zařízení“ (domovní NTL plynovod).

Prohlášení vlastníka pouze rozděluje „odběrné plynové zařízení“ na „společné odběrné plynové zařízení“ a část „odběrného plynového zařízení v osobním vlastnictví“ (většinou od hlavního uzávěru plynu pro byt před plynoměrem). V souladu s příslušnými technickými normami a technickými pravidly musí každá část odběrného plynového zařízení v osobním vlastnictví být průkazně předána (za průkazné se považuje listinná forma). (Pozn.: Prohlášení vlastníka také dělí dům na jednotky, ale až smlouvou o převodu jednotky, případně předávacím protokolem, je jednotka ve vlastnictví daného vlastníka.)

Společenství vlastníků musí ustavit „osobu odpovědnou za provoz“ společného odběrného plynového zařízení.

Za část odběrného plynového zařízení v osobním vlastnictví je průkazně „osobu odpovědnou za provoz“ ten, kdo za vlastníka předání podepsal.

Tak se, p.lake, průkazně dělí odpovědnost za provoz odběrného plynového zařízení (ČSN EN 1775 aj.), a ne jinak.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.