Vložil Matějka Jaroslav, 6. Červenec 2010 - 11:43

Vašený p.JarekSVJ,

jako statutára by vás mělo zajímat, co mají vlastníci v bytech, minimálně v případě plynových zařízení.

Nastudujte prosím odborná stanoviska ČSTZ – České sdružení pro technická zařízení, Modřanská 96a/496 147 00 Praha 4, cstz@cstz.cz, www.cstz.cz ; např. Odborné stanovisko č.009/2005; č.010/2005; a č.019/2005.

Zde se dočtete s odkazy na platnou legislativou, co je „společné odběrné plynové zařízení“, a v jakém případě se jako statutár zbavíte odpovědnosti/spo­luodpovědnosti; a to jen tehdy, pokud prokážete (obsah Prohlášení vlastníka je nedostačující), že příslušná část „společného odběrného plynového zařízení“ byla předána do „osobního užívání“ vlastníka jednotky, a to vždy písemnou formou.

Jelikož tak ve většině SVJ nebylo nikdy provedeno, proto v diskusích zde doporučuji konat pravidelné revize domovního NTL plynovodu = společného odběrného plynového zařízení, včetně ročních kontrol, až po plynové spotřebiče v jednotlivých bytech (jednotkách).

Pozn.: Protokol o předání příslušné části „společného odběrného plynového zařízení“ do osobního užívání vlastníku jednotky měl vypracovat převodce jednotky = družstvo, prodávající, developer apod.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.