Vložil Cenek, 2. Prosinec 2009 - 8:02

Nejsem „osamělý vlastník“, snad iniciativnější ze skupiny několika aktivních vlastníků a s přístupem k internetu (celkem je už vlastníků 73% ze 77 bytů a další si žádost podali). Ale chceme být dostatečně předem v obraze co a jak dělat, abychom svého dosáhli (tzn. stanov, výboru, KK a správce).

Už jsme jednou pohořeli, to když se před 2 roky , na základě stále rostoucího počtu vlastníků z popudu družstva zakládalo tzv.společenství vlastníků a družstevníků v našem objektu. Zde ale mělo družstvo jasnou převahu a byli jsme převálcováni s našimi „vlastnickými“ iniciativami; toto společenství fungujeme beze stanov, tzn. není na co se odvolávat, výbor si prakticky dělá co chce včetně stanovení svých nemalých mezd bez schvalování členskou schůzí (??je to vůbec zákonné??)atd.

Právě o to víc si chceme ohlídat proces vzniku SVJ a být připraveni teoreticky i prakticky. Odtud i naše možná laické dotazy na zkušenosti jiných. Konstatuji, že jsme se ale již dost poučili, včetně Vašich příspěvků a je čas začít dávat dohromady konkrétní podoby stanov (zde se prakticky moc nelišíme od vzorových, jen tam hodláme zpřesnit výlučnost členství v SVJ pro vlastníky včetně výboru, a vkomponovat KK). Skutečně již nemá smysl dál teoretizovat, ale konkretizovat naše návrhy znění pro ustavující schůzi a snažit se zajistit účast. V pravou chvíli pak chceme nabídnout projednání našich představ družstvu a uvidíme, jak si porozumíme.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.