Vložil PeDuPles (bez ověření), 1. Prosinec 2009 - 15:05

Domnívám se, že obě odrážky jsou špatně.

První odrážka – nedokážu si představit, jak chcete na schůzi do stanov něco doplňovat. Schvalte stanovy, ve kterých již institut KK bude, nebo neschvalte stanovy a budou platit vzorové, kde již natvrdo je po schválení shromážděním. Pokud to družstvo odmítne dát do pozvánky, nechte si to dát písemně a poté s patřičnou argumentací nechte rozšířit program o schválení a volbě KK rovnou na schůzi.

Druhá odrážka – podle §9 ZoVB:

(9) Pokud se nesejde shromáždění k volbě orgánů společenství nebo nejsou-li tyto orgány zvoleny, plní funkci orgánů společenství vlastník, jehož spoluvlastnický podíl na společných částech domu činí nejméně jednu polovinu, jinak vlastníci jednotek, kteří se stali členy společenství dnem jeho vzniku.

(10) Pokud shromáždění neschválí stanovy společenství, řídí se právní poměry společenství vzorovými stanovami vydanými nařízením vlády. V případech družstev uvedených v § 24 odst. 1 a 2, která byla původním vlastníkem budovy a vykonávají správu domu, plní funkci orgánů společenství toto družstvo až do doby, kdy budou orgány společenství zvoleny.

Vás se evidentně týká druhá věta odstavce 10, čili vládne družstvo do doby, než se zbercháte natolik, že svoláte nové shromáždění a výbor zvolíte. Tam to snad nechcete nechat dojít?

Jestli to u vás nějak chodí nebo nechodí, to se tady asi nedozvíte. Co se týče vstřícnosti a ochoty k vyjednávání, tak co družstvo to originál. Zkuste to a třeba to půjde. Pokud ne, budete na to muset „po zlém“, čili využít rad, které už jste tady dostal.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.