Vložil PeDuPles (bez ověření), 1. Prosinec 2009 - 9:40

Já jsem ještě přemýšlela nad větou vzorových stanov „Kontrolní komise je nejméně tříčlenná a volí ji shromáždění stejným způsobem, jakým se volí výbor.“ Možná je tím myšleno i zvolení nadpoloviční většinou všech vlastníků, nevím, já bych v tom případě použila spíš spojení „za stejných podmínek“, ale pro jistotu by bylo lepší zvolit členy komise nadpoloviční většinou všech vlastníků.

Co se týče průběhu, domnívám se, že po prezenci a úvodu by se měly schvalovat stanovy a poté podle schválených stanov pokračovat. Čili zvolit výbor a nechat hlasovat napřed o zřízení KK, a v případě schválení nadpoloviční většinou přítomných pak o členech KK.

Vycházím přitom z §9 odst.8) ZoVB: „Na této schůzi shromáždění schvaluje stanovy společenství a volí orgány společenství podle odstavce 7 písm. b) a c)“, když odstavec c) říká „další orgány podle stanov společenství“. Vzorové stanovy pak pro zřízení kontrolní komise požadují rozhodnutí shromáždění.

Z toho mi tedy pro KK opravdu vychází dvojí hlasování – napřed o zřízení KK podle stanov, poté o jejím složení podle ZoVB.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.