Vložil lake, 5. Únor 2010 - 6:46

Pane Gustave,

opičky jsou (či spíše byly) v majetku SVJ, nikoliv ono centrum, pochopitelně. Promiňte méně srozumitelnou formulaci.

Mimochodem, opičky už v centru nejsou. Měly neustálé průjmy, možná z dobrot, které jim do klece strkali zejména dětští návštěvníci obchodní pasáže. Nakonec byly předány do péče veterináře a pak do prodejny Zverimex, jejich další osud neznám.

V kleci jsou nyní namísto opiček dva zelení exotičtí papoušci s velkými zobáky a dloooouhatánskými ocasy. Z čehož plyne, že i chov papoušků může za jistých podmínek spadat pod činnost SVJ. To jistě potěší některé zdejší úporné diskutéry...

Pro Manuelu:
Děkuji za upozornění; opičky, psy a papoušky je třeba zařadit pod Položku "A.II.7. Drobný dlouhodobý hmotný majetek", jelikož se nejedná o hospodářská zvířata. Kriteria pro zařazení do A.II.7. splňují :-)

Pro AnonymousX a Manuelu:
Konstatoval jsem nezpochybnitelný fakt, že pojem "správa domu a pozemku" ve smyslu ZoVB není definován žádným právním předpisem. Jsou to členové konkrétního SVJ, kdo rozhodnou o tom co pod správu spadá a co již nikoliv. Ostatně členové SVJ platí činnost společenství ze svých záloh, kdo jiný by tedy měl rozhodovat o tom, co JEJICH společenství má či nemá v rámci správy dělat? To platí pro opičky i pro úklid chodníku od sněhu.

Oba máte jedno společné: K výše uvedenému jednoduchému konstatování neuvádíte žádnou relevantní námitku, ani jediný právně průkazný argument, necitujete jediný právní předpis či jakýkoliv judikát který by tvrdil opak. Co píšete jsou vaše osobní postoje a subjektivní názory. Ty vám nikdo nebere, ale na věcnou diskusi je to proklatě málo.

Na závěr cituji pana AnonymousX: "Máte na mysli nějaký způsob, jakým by šlo prokázat, že plácáte nesmysly ? Mě žádný jednoduchý nenapadá."
Můj komentář: No právě.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.