Vložil qap, 19. Prosinec 2010 - 12:58

Zajímavý dotaz k parapetu. Po výměně oken, kde se rozhodlo vedení SVJ, že se parapety měnit nebudou, mě byl zničen parapet tak, že při dešti zatékalo. Stavební dozor a předseda SVJ v jedné osobě od toho dal ruce pryč (?)se slovy, ať si s tím udělám co chci!

Jednal jsem s dodavatelskou i zhotovitelskou firmu. Firma zhotovitelská se dvakrát snažila o opravu zdeformovaného parapetu, ale dvakrát jsem je vyhodil, protože se nesnažili odstranit původ deformace – zbytky starého rámu oken a betonu pod parapetem a kladivem to doničili úplně. Po třetí přijela firma dodavatelská a po demontáži s omluvou, protože se potvrdila oprávněnost mého požadavku a parapet vyměnila s omluvou za nový. Po necelém roce došlo k zateplování domu a parapety se odstranily, protože se musely dát nové – širší. Když jsem viděl, že se provedla demontáž, požádal jsem stavbu o předání parapetu mě. Použil jsem ho k jinému účelu.

Za krátký čas, protože jsem poukazoval na nedostatky při zateplovacích pracích si předseda vzpomněl na parapet a zaútočil, že jsem zcizil majetek SVJ, se kterým měli určité plány.

Jak by jste se zachovali? O čí vlastnictví jde. Nikde vyčíst nelze.

Děkuji za rady.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.