Vložil Matějka Jaroslav, 26. Červen 2009 - 18:04

Vážený Čtenáři,

musíte číst zřetelně, především vaše stanovy, část „hospodaření“. Tam se dočtete, co smí statutár konat bez souhlasu společenství, co s dodatečným souhlasem a co vždy se souhlasem společenství předem.

Pokud ve stanovách nemáte hospodaření rozpracované, je to váš vnitřní problém společenství. Plaťte předepsané zálohové platby.

Jak se společenství jakožto právnická osoba vyrovná se svým závazkem dle ustanovení s §15 odst.4 ZoVB: „Pokud vznikla právnická osoba (§9), jsou finanční prostředky zálohově poskytnuté vlastníky závazkem právnické osoby vůči vlastníkům jednotek. …“ A závazky se musí v souladu s ustanovením OZ vypořádat = vyúčtovat = předložit zpráva o hospodaření nebo vrátit.

Dle vás a vašich stanov statutár podepisuje za společenství závazný materiál – veřejnou listinu „Účetní závěrku“ bez souhlasu shromáždění = vlastníků, kteří za vše ručí.

Pozn.: Tak to máte systém „monarchie“, chtěl bych u vás dělat statutára a členům společenství určovat pouze „povinné“ platby bez bližší specifikace a vyúčtování.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.