Vložil lake (bez ověření), 25. Červen 2009 - 8:36

To Anonymous:
Družstvo je povinno objasnit Vám všechny záležitosti týkající se vyúčtování tak, abyste mohl zkontrolovat jeho správnost. Výmluva, že "to počítá program" neplatí. Družstvo (nebo na jeho pokyn přímo firma provádějící vyúčtování) Vám prostě musí sdělit co a proč bylo počítáno a proč použitá korekce je taková, jaká je; zejména jsou povinni Vám doložit jakou technickou úvahou nebo výpočtem došli k číslu které (zdá se) neodpovídá pásmu stanovenému vyhláškou - to je oněch plus minus 40% (neboli od 60% do 140% průměrných nákladů zúčtovací jednotky). Nejsou-li schopni to vysvětlit, trvejte na použití korekcí v rozmezí podle vyhlášky.
Ještě upozorňuji, že přidělení koeficientů pro patro, polohu, světové strany nemusí být nijak zdůvodňováno; způsob jejich stanovení může firma provádějící rozúčtování považovat za své soukromé know-how. Musí Vám ovšem sdělit (pokud to není uvedeno ve vyúčtování) jaké jsou konkrétní hodnoty těchto koeficientů pro dům a Váš byt.
Závěrem: Je celkem zbytečné že jste dal dotaz do tohoto fóra. Teprve až Vám družstvo podá vysvětlení, na které máte nárok, můžeme zde na fóru společně mudrovat o tom, je-li to správně počítáno či nikoliv.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.